Образувано е досъдебно производство за убийството на Владимир Пелов и за

...
Образувано е досъдебно производство за убийството на Владимир Пелов и за
Коментари Харесай

3 пистолета и 7 гилзи са намерени след престрелката между Пелов и Панчев

Образувано е досъдебно произвеждане за убийството на Владимир Пелов и за опит за ликвидиране на Марио Панчев, заяви окръжният прокурор на София-област Наталия Николова на конференция.

Разпитани са 7 очевидци. По време на огледа на мястото на престъплението в центъра на Ботевград са открити 3 револвера – един в тревната повърхност, един на земята до натрупа на Пелов и един в чантичка на кръста му. Намерени са 7 гилзи. Пелов е с три рани – две в краката и една в лицето. Панчев в тежко положение в “Пирогов” с две рани – в гърдите и в корема.

 clipboard01

Имахме оперативна информация, че Пелов се намира от един месец в региона на Ботевград, изясни шефът на ОДМВР-София старши комисар Георги Григоров. Избягалият пандизчия обаче бил с изменен външен тип – с брада и носел шапка и суитчър с качулка. Предполага се, че се е придвижвал по коритото на реката, което е неосветено и обрасло с шубраци.

Григоров отхвърли Панчев да е давал информация за Пелов. Двамата били другари в предишното и имали общ бизнес. Имало 10-15 сигнала дневно за Пелов, всеки от тях бил проверяван. Неуредени финансови взаимоотношения сред двамата е главната версия за престрелката.

Пелов е издебнал неусетно жертвата, само че и Панчев очевидно е имал подготвеност, по този начин се е стигнало до обстановката, сподели шефът на националната полиция Христо Терзийски на брифинг в Министерство на вътрешните работи. От известно време двамата са били в спор, обясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Трите вероятни точки са спор сред Пелов и Панчев са неуредени финансови връзки от незаконна активност, опасност Панчев да свидетелства и персонален претекст, добави Маринов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР